Έλεγχος υπογονιμότητας στη γυναίκα

Εάν παρά τις προσπάθειες να μείνετε έγκυος, έχει παρέλθει διάστημα ενός έτους και δεν έχετε καταφέρει να συλλάβετε, θα πρέπει να έχετε κατά νου την πιθανότητα εσείς ή ο σύντροφός σας, ή και οι δύο, να αντιμετωπίζετε προβλήματα υπογονιμότητας.

Εκεί, αρχίζει η επίσκεψη στον γυναικολόγο και η διερεύνηση της πιθανής αιτίας.

Έλεγχος υπογονιμότητας στη γυναίκα :

  • Ατομικό ιστορικό. Ο γυναικολόγος θα συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με την ηλικία εμφάνισης της πρώτης περιόδου, την διάρκεια του κύκλου, τις τυχόν διαταραχές, ιστορικό ενδομητρίωσης, φλεγμονών, προηγούμενες εγκυμοσύνες, διακοπές κύησης, αποβολές, είδος αντισύλληψης που χρησιμοποιείται , λήψη φαρμάκων, κάπνισμα, αλκοόλ, χρόνιες παθήσεις, επεμβάσεις, σεξουαλικώς μεταδιδόμενες παθήσες κτλ.
  • Οικογενειακό ιστορικό. Διερευνά την κληρονομικότητα που φέρετε από την πλευρά της μητέρας σας, σχετικά με το ιατρικό -γυναικολογικό της ιστορικό, όπως την ηλικία εμμηναρχής/εμμηνόπαυσης, τον αριθμό των παιδιών που απέκτησε, παθήσεις κτλ.
  • Φυσική εξέταση. Σχέση ύψους/βάρους, Τεστ Παπανικολάου, υπερηχογράφημα διακολπικό, εξέταση των μαστών.
  • Πλήρεις μικροβιολογικές εξετάσεις (γενική αίματος, ούρων, ορμόνες θυρεοειδούς, πλήρη βιοχημικό έλεγχο).
  • Ορμονικό έλεγχο (προσδιορισμός προγεστερόνης-επιβεβαίωση ωορρηξίας, προσδιορισμός προλακτίνης κτλ).
  • Άλλες εξετάσεις που μπορεί να συσταθούν, από το γυναικολόγο, ανάλογα την περίπτωση: λαπαροσκόπηση, υστεροσκόπηση, υπερηχογράφημα κτλ.

Κλείστε το ραντεβού σας στο Femina με ένα κλικ

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας