Κλιμακτήριος

Η κλιμακτήριος είναι μία φυσιολογική φάση στην ζωή της γυναίκας, με μικρές σταδιακές αλλαγές...

Πρόκειται για το χρονικό διάστημα που προηγείται της μόνιμης διακοπής της περιόδου, και μπορεί να ξεκινήσει από 2 έως και 10 χρόνια πριν.

Στην έναρξη της κλιμακτηρίου, σημαντικό ρόλο παίζει η κληρονομικότητα και συνήθως, ακολουθεί την ηλικία που η μητέρα της γυναίκας, ''μπήκε'' στην κατάσταση αυτή.

H γυναίκα παρουσιάζει διαταραχές στην περίοδό της, δηλ. μεγαλύτερη ή μικρότερη αιμορραγία στην περίοδο, περισσότερες ή λιγότερες ημέρες περιόδου, αίμα ενδιάμεσα, παροδικές εφιδρώσεις, διαταραχές στις συνήθειες του ύπνου ή της διάθεσης, κτλ.

Ο Γυναικολόγος κ Βαμβακάρης, συζητάει πάντα εκτενώς την κάθε περίπτωση, και λαμβάνοντας υπόψιν και το ατομικό /οικογενειακό ιστορικό της γυναίκας, μετά από την απαραίτητη γυναικολογική εξέταση, συνιστά μία σειρά από εξετάσεις όπως:

  • πλήρη ορμονολογικό έλεγχο  (FSH, LH, E2, PRL)
  • γενική εξέταση αίματος, σάκχαρο
  • ορμονικό έλεγχο του θυρεοειδούς
  • σίδηρο και φερριτίνη
  • και άλλες πιο ειδικές όπως, δείκτες  ( CΑ 125, CA 15-3, CEA, CA 19-9 )

Έτσι, ο Γιατρός έχει μία πιό ολοκληρωμένη εικόνα για την υγεία της γυναίκας οπότε και είναι σε θέση να την ενημερώσει και να την καθοδηγήσει σχετικά.

Η σωστή διατροφή, η τακτική άσκηση, η διατήρηση ενός σταθερού ‘’ωραρίου’’ ύπνου, η διατήρηση της ποιότητας στην συντροφική σχέση, το γενικότερο ενδιαφέρον για τη ζωή και τις εκπλήξεις της, είναι παράγοντες που βοηθούν σε μεγάλο βαθμό, την ομαλή μετάβαση σε μία πιό ώριμη αλλά, καθόλου βαρετή περίοδο της ζωής.

Επίσης, αν σε κάποιες περιπτώσεις, η γυναίκα νιώθει λίγο περισσότερο δυσάρεστα στην καθημερινότητά της, χορηγούνται ήπια φυτικά συμπληρώματα.  

O Γυναικολόγος Μαιευτήρας κ. Γιάννης Βαμβακάρης είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ρώμης “La Sapienza”. Το 2001 στην Μεγάλη Βρετανία έλαβε τον τίτλο του Μαιευτήρα- Χειρουργού - Γυναικολόγου, μετά από την εκπαίδευση του σε μεγάλες γυναικολογικές και Μαιευτικές Κλινικές του Λονδίνου (KINGSTON Hospital, GRAVESEND Hospital, MAYDAY UNIVERSITY Hospital ) από γνωστούς και καταξιωμένους Καθηγητές της Γυναικολογίας - Μαιευτικής. Εξειδικεύτηκε κοντά στον παγκοσμίου φήμης Prof. Kypros Nicolaides, και κατέχει πιστοποίηση από το Fetal Medicine Foundation του Λονδίνου ( KINGS COLLEGE Hospital ) στην Εμβρυομητρική Ιατρική, Μαιευτική και Γυναικολογική υπερηχογραφία, Προγεννητικό έλεγχο Εμβρυική Καρδιολογία. Επίσης, έχει ειδικευτεί και έχει πολυετή εμπειρία, σε τομείς που αφορούν: Παθολογία αιδοίου & τραχήλου – Κολποσκόπηση, Γυναικολογική Λαπαροσκοπική Χειρουργική - Λαπαροσκόπηση – Υστεροσκόπηση, Έλεγχο υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή (IVF). Σήμερα, συνεργάζεται με τις πιο σύγχρονες ιδιωτικές Γενικές  Γυναικολογικές & Μαιευτικές Κλινικές της Αθήνας, και ιδιαίτερα, με την υπερσύγχρονη Γυναικολογική & Μαιευτική κλινική ΡΕΑ.

Test Γονιμότητας -30%

Αποκτήστε ολοκληρωμένο πακέτο γονιμότητας με
έκπτωση -30% για όλο τον Απρίλιο και Μάιο.

Δείτε περισσότερα

faliro

Αθήνα

Αγ. Αλεξάνδρου 22 & Θέτιδος 18, Παλαιό Φάληρο
Τ. +30 210 98 83 283
F. +30 210 98 83 251

faliro

Σύρος

Μυστρά 4, Ερμούπολη, Σύρος
Τ. +30 22810 88088