Εγκυμοσύνη μετά τα 40

Έγκυος μετά τα 40 ! Στις μέρες μας, όλο και αυξάνει ο αριθμός των γυναικών που αποφασίζουν να αποκτήσουν παιδί σε ηλικίες άνω των 40 ετών. Και περισσότερο από ποτέ, τώρα είναι εφικτό !

Διάφοροι παράγοντες όπως, προτεραιότητα στις σπουδές ή στην καριέρα, έλλειψη του κατάλληλου σταθερού συντρόφου την κατάλληλη στιγμή, πιθανός δεύτερος γάμος και δημιουργία νέας οικογένειας, ιατρικοί λόγοι ή και επιλογή ζωής...

Η πρόοδος της επιστήμης σήμερα, είναι τέτοια, που δίνει τη δυνατότητα και σε μεγαλύτερες γυναίκες ακόμα και αρκετά, άνω των 40, να προσπαθήσουν μία  εγκυμοσύνη, και γιατί όχι, να την καταφέρουν κιόλας. Αυτό έχει να κάνει περισσότερο πιά, με την υγεία και την γενικότερη φυσική κατάσταση της γυναίκας, και λιγότερο, με την ηλικία της.

Είναι γνωστό ότι, ο χρόνος που περνάει επηρεάζει την γονιμότητα της γυναίκας. Αυτό συμβαίνει γιατί μειώνεται ο αριθμός των ωαρίων που παράγουν οι ωοθήκες της και δυστυχώς, μειώνεται και η ποιότητα τους.'Ετσι, η γυναίκα δυσκολεύεται να συλλάβει και ακόμα και να συμβεί αυτό, υπάρχει δυσκολία στην ολοκλήρωση της εγκυμοσύνης αλλά, και αυξημένος κίνδυνος για την υγεία του εμβρύου. Στις ηλικίες άνω των 40, η σύλληψη μπορεί να επιτευχθεί με φυσικό τρόπο πιό δύσκολα, αλλά, κυρίως, με την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, μιάς και δεν πρέπει να χάνεται πολύτιμος χρόνος. Ευτυχώς, η ωριμότητα αλλά και η ενημέρωση της γυναίκας εγκαίρως  και κυρίως από τον Γυναικολόγο της, μας επιτρέπει να "προλάβουμε". Ο κ Βαμβακάρης έχει ιδιαίτερο σεβασμό στο αναφαίρετο δικαίωμα της Μητρότητας, ακόμα και λίγο πιό αργά, και στο femina, ακολουθείται ολοκληρωμένο πρωτόκολλο σχετικά με την ενημέρωση, την καθοδήγηση και την παρακολούθηση της υποψήφιας μητέρας αλλά, και του συντρόφου.

Τι θα πρέπει να ακολουθήσει η γυναίκα άνω των 40, που επιθυμεί μία εγκυμοσύνη  :

 • Διατροφή πλούσια σε θρεπτικές ουσίες, πρωτεΐνη και βιταμίνες 
 • Κατανάλωση αρκετής ποσότητας νερού ημερησίως 
 • Διατήρηση σταθερού σωματικού βάρους, ανάλογα τον σωματότυπό της
 • Άσκηση, διατήρηση καλής φυσικής κατάστασης  
 • Αποφυγή καπνίσματος και αλκοόλ 
 • Περιποίηση της εμφάνισης, καλή θετική ψυχολογία
 • Καλή συντροφική και σεξουαλική σχέση με τον σύντροφο 
 • Τακτικό ιατρικό και γυναικολογικό τσεκ απ, ρύθμιση της λειτουργίας του θυρεοειδούς -όπου χρειάζεται

Με την μεθοδική καθοδήγηση του Γυναικολόγου κ Βαμβακάρη και της ομάδας του, η εγκυμοσύνη, δεν είναι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, που εμπιστεύονται το Ιατρικό κέντρο femina, ένας στόχος ανέφικτος.'Ετσι, προκύπτει. Είτε με φυσικό κύκλο για τις πιό τυχερές, είτε, με υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Είμαστε πάντα μαζί σας. Στην διάρκεια της κύησης, χρειάζονται απαραιτήτως, ειδικές εξετάσεις για την παρακολούθηση της ανάπτυξης του μωρού, όπως :

 • Προγεννητικός έλεγχος.
 • Αμνιοπαρακέντηση.
 • Λήψη τροφοβλάστης.
 • Πιο συχνός υπερηχογραφικός έλεγχος, και γενικά πιο στενή παρακολούθηση από τον κ Βαμβακάρη

Και πάλι, η έγκυος θα πρέπει να είναι σταθερή στα κιλά της, να ακολουθεί ισορροπημένη διατροφή, ήπια σωματική άσκηση, ξεκούραση, και καλή σχέση με τον σύντροφο. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να ακολουθεί την φαρμακευτική αγωγή που της έχει υποδείξει ο γιατρός και να βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία μαζί μας, στο femina.

Η κύηση στην ηλικία άνω των 40, παρόλο ότι ενέχει κάποιους κινδύνους για την υποψήφια μητέρα   ( αύξηση σακχάρου, αρτηριακής πίεσης, τάση για μεγαλύτερη αύξηση σωματικού βάρους κτλ ) όσο και για την ίδια την εγκυμοσύνη, με την έγκαιρη παρακολούθηση και την σωστή παρέμβαση, μπορεί να κάνει το όνειρο της απόκτησης ενός παιδιού, πραγματικότητα. Εμπιστευτείτε μας...

O Γυναικολόγος Μαιευτήρας κ. Γιάννης Βαμβακάρης είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ρώμης “La Sapienza”. Το 2001 στην Μεγάλη Βρετανία έλαβε τον τίτλο του Μαιευτήρα- Χειρουργού - Γυναικολόγου, μετά από την εκπαίδευση του σε μεγάλες γυναικολογικές και Μαιευτικές Κλινικές του Λονδίνου (KINGSTON Hospital, GRAVESEND Hospital, MAYDAY UNIVERSITY Hospital ) από γνωστούς και καταξιωμένους Καθηγητές της Γυναικολογίας - Μαιευτικής. Εξειδικεύτηκε κοντά στον παγκοσμίου φήμης Prof. Kypros Nicolaides, και κατέχει πιστοποίηση από το Fetal Medicine Foundation του Λονδίνου ( KINGS COLLEGE Hospital ) στην Εμβρυομητρική Ιατρική, Μαιευτική και Γυναικολογική υπερηχογραφία, Προγεννητικό έλεγχο Εμβρυική Καρδιολογία. Επίσης, έχει ειδικευτεί και έχει πολυετή εμπειρία, σε τομείς που αφορούν: Παθολογία αιδοίου & τραχήλου – Κολποσκόπηση, Γυναικολογική Λαπαροσκοπική Χειρουργική - Λαπαροσκόπηση – Υστεροσκόπηση, Έλεγχο υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή (IVF). Σήμερα, συνεργάζεται με τις πιο σύγχρονες ιδιωτικές Γενικές  Γυναικολογικές & Μαιευτικές Κλινικές της Αθήνας, και ιδιαίτερα, με την υπερσύγχρονη Γυναικολογική & Μαιευτική κλινική ΡΕΑ.

Test Γονιμότητας -30%

Αποκτήστε ολοκληρωμένο πακέτο γονιμότητας με
έκπτωση -30% για όλο τον Απρίλιο και Μάιο.

Δείτε περισσότερα

faliro

Αθήνα

Αγ. Αλεξάνδρου 22 & Θέτιδος 18, Παλαιό Φάληρο
Τ. +30 210 98 83 283
F. +30 210 98 83 251

faliro

Σύρος

Μυστρά 4, Ερμούπολη, Σύρος
Τ. +30 22810 88088