1ο 3μηνο εγκυμοσύνης

Συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη σας !  Είμαστε μαζί σας, σε όλο αυτό το ''ξεχωριστό'' ταξίδι...

1ο τρίμηνο εγκυμοσύνης   
( 0 - 12 εβδομάδες )

Οι αλλαγές στη εξωτερική εμφάνιση, κατά το 1ο 3μηνο της εγκυμοσύνης, δεν είναι ιδιαίτερα εμφανείς.Η κοιλιά σας δεν φαίνεται ότι έχει αρχίσει να φουσκώνει, παρά ελάχιστα προς το τέλος - αρχές του 2ου 3μήνου. Το στήθος σας, το αισθάνεστε πρησμένο, και λιγότερο ή περισσότερο ευαίσθητο.

Ενδέχεται σιγά σιγά, να παρουσιάζετε αυξημένη κούραση, υπνηλία και κατά τη διάρκεια της ημέρας, έμετο ή ναυτία, ιδίως το πρωί, και επίσης, μεταπτώσεις στη διάθεση και κυκλοθυμία. Όλα αυτά, αποτελούν τα συνήθη συμπτώματα την περίοδο αυτή. Μην σας ανησυχούν.

Δώστε προσοχή στη διατροφή σας, στο βάρος σας που πρέπει να παραμείνει σταθερό, κόψτε το κάπνισμα και το αλκοόλ και προσέχετε τις απότομες κινήσεις. Αυτή την περίοδο, στο σώμα σας επικρατούν πολλές και έντονες ορμονικές αλλαγές και είσαστε ιδιαίτερα, ευαίσθητη και ευάλωτη. Σιγά σιγά με την πάροδο των ημερών, το σώμα εξισορροπεί από μόνο του, και η κατάσταση γίνεται πιό ήρεμη.

Το 1ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης είναι πολύ καθοριστικό, για την ανάπτυξη του παιδιού σας. Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες του Γυναικολόγου σας κ Βαμβακάρη, αποφύγετε την άσκοπη λήψη φαρμάκων και προβείτε, στον απαραίτητο έλεγχο που απαιτείται γιά εσάς, και το αναπτυσσόμενο έμβρυο. Συγκεκριμένα, στο 1ο τρίμηνο, θα πρέπει να προγραμματίσετε απαραίτητα τρείς επισκέψεις σε εμάς, στο femina και μάθετε γιατί :

Μέσα στις πρώτες 6 - 8 εβδομάδες πρέπει να γίνει υπερηχογράφημα για επιβεβαίωση της εγκυμοσύνης, της εμφύτευσης του εμβρύου στη μήτρα και της καρδιακής λειτουργίας του και μικροβιολογικές εξετάσεις  της μέλλουσας μητέρας, για τη γενικότερη εκτίμηση της υγείας της.

Μεταξύ της 8ης - 10ης εβδομάδας
γίνεται υπερηχογράφημα για τον έλεγχο της ανάπτυξης του εμβρύου, και επανεξέταση της καρδιακής του λειτουργίας.

Στο 1ο 3μηνο γίνεται επίσης, υπερηχογράφημα αυχενικής διαφάνειας και το PAPP-A.

O Γυναικολόγος Μαιευτήρας κ. Γιάννης Βαμβακάρης είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ρώμης “La Sapienza”. Το 2001 στην Μεγάλη Βρετανία έλαβε τον τίτλο του Μαιευτήρα- Χειρουργού - Γυναικολόγου, μετά από την εκπαίδευση του σε μεγάλες γυναικολογικές και Μαιευτικές Κλινικές του Λονδίνου (KINGSTON Hospital, GRAVESEND Hospital, MAYDAY UNIVERSITY Hospital ) από γνωστούς και καταξιωμένους Καθηγητές της Γυναικολογίας - Μαιευτικής. Εξειδικεύτηκε κοντά στον παγκοσμίου φήμης Prof. Kypros Nicolaides, και κατέχει πιστοποίηση από το Fetal Medicine Foundation του Λονδίνου ( KINGS COLLEGE Hospital ) στην Εμβρυομητρική Ιατρική, Μαιευτική και Γυναικολογική υπερηχογραφία, Προγεννητικό έλεγχο Εμβρυική Καρδιολογία. Επίσης, έχει ειδικευτεί και έχει πολυετή εμπειρία, σε τομείς που αφορούν: Παθολογία αιδοίου & τραχήλου – Κολποσκόπηση, Γυναικολογική Λαπαροσκοπική Χειρουργική - Λαπαροσκόπηση – Υστεροσκόπηση, Έλεγχο υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή (IVF). Σήμερα, συνεργάζεται με τις πιο σύγχρονες ιδιωτικές Γενικές  Γυναικολογικές & Μαιευτικές Κλινικές της Αθήνας, και ιδιαίτερα, με την υπερσύγχρονη Γυναικολογική & Μαιευτική κλινική ΡΕΑ.

Test Γονιμότητας -30%

Αποκτήστε ολοκληρωμένο πακέτο γονιμότητας με
έκπτωση -30% για όλο τον Απρίλιο και Μάιο.

Δείτε περισσότερα

faliro

Αθήνα

Αγ. Αλεξάνδρου 22 & Θέτιδος 18, Παλαιό Φάληρο
Τ. +30 210 98 83 283
F. +30 210 98 83 251

faliro

Σύρος

Μυστρά 4, Ερμούπολη, Σύρος
Τ. +30 22810 88088