2ο 3μηνο εγκυμοσύνης

2ο τρίμηνο εγκυμοσύνης   
( 12 - 27 εβδομάδες )

Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου, αρχίζετε να αισθάνεστε γενικά, καλύτερα. Τα περισσότερα συμπτώματα του πρώτου τριμήνου έχουν υποχωρήσει, μιά, και ο οργανισμός σας άρχισε να συνηθίζει τις αλλαγές. Η διάθεσή σας δε, είναι περισσότερο σταθερή και μπορείτε πλέον, να απολαύσετε την εγκυμοσύνη σας. Η ενεργητικότητά σας επανέρχεται, είστε περισσότερο ορεξάτη και δραστήρια. Ο κίνδυνος για αποβολή μειώνεται κατά πολύ, και οι ορμόνες σας ισορροπούν.

Επιπλέον, το μωρό σας συνεχίζει να αναπτύσσεται κανονικά και αρχίζετε να νιώθετε από μία στιγμή και μετά, τις κινήσεις του μέσα στην κοιλιά σας.Την περίοδο αυτή, θα μάθετε αν το θέλετε, και δεν ''το κρατάτε για έκπληξη'', το φύλο του παιδιού.

Οι εξετάσεις δε, που χρειάζεται να γίνουν το διάστημα αυτό, συνεχίζονται κανονικά. Σας ενημερώνουμε και το προγραμματίζουμε μαζί, ήδη από την προηγούμενη επίσκεψή σας στο femina. Έτσι υπενθυμίζουμε ότι, την 21η εβδομάδα κύησης, γίνεται ο υπέρηχος που είναι ευρέως γνωστός ως, Β επιπέδου και πρόκειται για έναν λεπτομερή έλεγχο της ανατομίας του εμβρύου.Το ίδιο διάστημα θα πραγματοποιηθεί και ο έλεγχος για χρωμοσωμικές ανωμαλίες. Ελέγχεται επίσης, η ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου, η λειτουργία του πλακούντα και το μήκος του τραχήλου της μήτρας.

Όλα αυτά συνεκτιμώνται, μαζί με το υπερηχογράφημα της αυχενικής διαφάνειας, και αποφασίζεται η καλή πρόοδος της εγκυμοσύνης.

Επίσης, γίνεται ένα ''ιδιαίτερο'' υπερηχογράφημα για τον έλεγχο της ανατομίας της καρδιάς του εμβρύου. Η εκτέλεση αυτού του υπερηχογραφήματος, απαιτεί ''ιδιαίτερη εξειδίκευση'' και συνήθως, γίνεται σε επιλεκτικές κατηγορίες γυναικών, με αυξημένο κίνδυνο καρδιακών ανωμαλιών για το κυοφορούμενο έμβρυο.

Η φιλοσοφία του Femina και του Γυναικολόγου κ Βαμβακάρη, είναι αυτή η υπηρεσία, να παρέχεται σε όλες ανεξαρτήτως τις γυναίκες, έτσι ώστε, να καθησυχάζονται πλήρως για την υγεία του αγέννητου μωρού τους και να ξέρουν, ότι έχουν κάνει ότι καλύτερο τους παρέχει η σύγχρονη επιστήμη, για να εξασφαλίσει τη γέννηση ενός υγιούς μωρού.

 

O Γυναικολόγος Μαιευτήρας κ. Γιάννης Βαμβακάρης είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ρώμης “La Sapienza”. Το 2001 στην Μεγάλη Βρετανία έλαβε τον τίτλο του Μαιευτήρα- Χειρουργού - Γυναικολόγου, μετά από την εκπαίδευση του σε μεγάλες γυναικολογικές και Μαιευτικές Κλινικές του Λονδίνου (KINGSTON Hospital, GRAVESEND Hospital, MAYDAY UNIVERSITY Hospital ) από γνωστούς και καταξιωμένους Καθηγητές της Γυναικολογίας - Μαιευτικής. Εξειδικεύτηκε κοντά στον παγκοσμίου φήμης Prof. Kypros Nicolaides, και κατέχει πιστοποίηση από το Fetal Medicine Foundation του Λονδίνου ( KINGS COLLEGE Hospital ) στην Εμβρυομητρική Ιατρική, Μαιευτική και Γυναικολογική υπερηχογραφία, Προγεννητικό έλεγχο Εμβρυική Καρδιολογία. Επίσης, έχει ειδικευτεί και έχει πολυετή εμπειρία, σε τομείς που αφορούν: Παθολογία αιδοίου & τραχήλου – Κολποσκόπηση, Γυναικολογική Λαπαροσκοπική Χειρουργική - Λαπαροσκόπηση – Υστεροσκόπηση, Έλεγχο υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή (IVF). Σήμερα, συνεργάζεται με τις πιο σύγχρονες ιδιωτικές Γενικές  Γυναικολογικές & Μαιευτικές Κλινικές της Αθήνας, και ιδιαίτερα, με την υπερσύγχρονη Γυναικολογική & Μαιευτική κλινική ΡΕΑ.

Test Γονιμότητας -30%

Αποκτήστε ολοκληρωμένο πακέτο γονιμότητας με
έκπτωση -30% για όλο τον Απρίλιο και Μάιο.

Δείτε περισσότερα

faliro

Αθήνα

Αγ. Αλεξάνδρου 22 & Θέτιδος 18, Παλαιό Φάληρο
Τ. +30 210 98 83 283
F. +30 210 98 83 251

faliro

Σύρος

Μυστρά 4, Ερμούπολη, Σύρος
Τ. +30 22810 88088