Τοκετός

Η περίοδος της εγκυμοσύνης σας, ολοκληρώνεται με τον τοκετό και την γέννηση του μωρού. Διαβάστε σχετικά, τα ακόλουθα :

Με τον όρο φυσιολογικός τοκετός εννούμε, την ''φυσική'' διαδικασία κατά την οποία, η μήτρα, με ρυθμικές κινήσεις- συστολές, σπρώχνει προς τα έξω το έμβρυο. Περιλαμβάνει 3 στάδια :                       

  •  1ο στάδιο -διαστολή του τραχήλου 
    Οι ρυθμικές συστολές της μήτρας προκαλούν σταδιακή διαστολή του τραχήλου της μήτρας, κάτι το οποίο διαρκεί αρκετές ώρες. Η ένταση και η συχνότητα των συστολών, δεν είναι η ίδια. Αρχικά είναι χαμηλή, όπως και ο πόνος που νιώθει η γυναίκα και όσο, συχνότερες γίνονται οι συστολές, τόσο και ''ανοίγει'' ο τράχηλος της μήτρας. Όταν φτάσει σε πλήρη διαστολή, η διαδικασία μεταβαίνει στο
  •  2ο στάδιο -κάθοδος του εμβρύου
    Σε κάθε συστολή, το έμβρυο κατεβαίνει όλο και περισσότερο, διά μέσω του τραχήλου της μήτρας. Η γυναίκα αισθάνεται έντονη επιθιμία να σφιχτεί και να γεννήσει. Όλη η διαδικασία βρίσκεται υπό την καθοδήγηση του Γυναικολόγου Μαιευτήρα κ Βαμβακάρη, και με τον κατάλληλο ρυθμό εξώθησης της μήτρας, προβάλλει αρχικά, το κεφαλάκι του μωρού. Στη φάση αυτή, ο γιατρός, μπορεί να χρειαστεί να κάνει μία μικρή τομή στο δέρμα του περινέου προκειμένου, να διευκολυνθεί η έξοδος των ώμων και τελικά, όλο το κορμάκι του μωρού. Κόβεται στην συνέχεια ο ομφάλιος λώρος, και το νεογέννητο τοποθετείται στον κατάλληλο χώρο για την φροντίδα του
  • 3ο στάδιο -έξοδος του πλακούντα
    Μετά τον τοκετό, η μήτρα κάνει νέες συστολές, και εξωθεί ότι έχει απομείνει μέσα της, δηλαδή, τον πλακούντα και τους διάφορους υμένες που περιέβαλλαν το έμβρυο, από την αρχή της κύησης.

Τελικά, ο γιατρός ελέγχει τη μήτρα και αποκαθιστά τυχόν βλάβες η ρήξεις που υπάρχουν στον τράχηλο της μήτρας, τον κόλπο και το περίνεο της γυναίκας.

Θα πρέπει να έχετε υπόψη σας, ότι, ο Γυναικολόγος Μαιευτήρας κ Βαμβακάρης, είναι ένθερμος οπαδός του φυσιολογικού τοκετού θεωρώντας ότι, ''η φύση έχει προετοιμάσει'' την ίδια τη γυναίκα, για το ''θαύμα'' της γέννησης. Έτσι, προκειμένου να υποστηρίξουμε και να προετοιμάσουμε τις γυναίκες προς αυτή την κατεύθυνση, στο femina, προσφέρουμε μαθήματα ''ανώδυνου τοκετού''. Τα μαθήματα αυτά, ξεκινούν περίπου στις 36 εβδομάδες της κύησης, και γίνονται προγραμματισμένα μετά από συννενόηση με τις οι μαίες μας, οι οποίες, κατέχουν την σχετική πιστοποίηση αλλά, και την εμπειρία που απαιτείται.

Σε περιπτώσεις που η ίδια η γυναίκα, το επιθυμεί, π.χ. γιατί θέλει να αποφύγει τον πολύωρο πόνο ή υπάρχουν συγκεκριμένοι ιατρικοί λόγοι για την ασφάλεια της ίδιας ή/ και του μωρού, καταφεύγουμε στον τοκετό, με καισαρική τομή. Πρόκειται για μιά διαδικασία τεχνητού τοκετού, στην οποία, ο γιατρός πραγματοποιεί τομή, χαμηλά στην περιοχή της κοιλιάς και τη μήτρα της γυναίκας, από όπου, γεννιέται το μωρό ή, τα μωρά.

Ο κ Βαμβακάρης, είναι ένας ιδιαίτερα έμπειρος Μαιευτήρας, με μεγάλο αριθμό τοκετών στην πολύχρονη πορεία του, έχοντας φέρει στον κόσμο, πολλά πολλά υγιέστατα μωρά! Έχει κάνει ευτυχείς πολλούς γονείς ! Γνωρίζει την αξία της γέννησης ενός παιδιού με φυσιολογικό τοκετό αλλά, όπου, εκείνος κρίνει ότι είναι απαραίτητο, προβαίνει στην καισαρική. Μπορείτε να αισθάνεστε ασφαλείς, τόσο με την ιατρική καθοδήγηση του κ Βαμβακάρη, όσο και, με την ικανότητά του ως Χειρουργού Μαιευτήρα. Τόσες και τόσες γυναίκες - μητέρες, μπορούν να σας το επιβεβαιώσουν...

O Γυναικολόγος Μαιευτήρας κ. Γιάννης Βαμβακάρης είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ρώμης “La Sapienza”. Το 2001 στην Μεγάλη Βρετανία έλαβε τον τίτλο του Μαιευτήρα- Χειρουργού - Γυναικολόγου, μετά από την εκπαίδευση του σε μεγάλες γυναικολογικές και Μαιευτικές Κλινικές του Λονδίνου (KINGSTON Hospital, GRAVESEND Hospital, MAYDAY UNIVERSITY Hospital ) από γνωστούς και καταξιωμένους Καθηγητές της Γυναικολογίας - Μαιευτικής. Εξειδικεύτηκε κοντά στον παγκοσμίου φήμης Prof. Kypros Nicolaides, και κατέχει πιστοποίηση από το Fetal Medicine Foundation του Λονδίνου ( KINGS COLLEGE Hospital ) στην Εμβρυομητρική Ιατρική, Μαιευτική και Γυναικολογική υπερηχογραφία, Προγεννητικό έλεγχο Εμβρυική Καρδιολογία. Επίσης, έχει ειδικευτεί και έχει πολυετή εμπειρία, σε τομείς που αφορούν: Παθολογία αιδοίου & τραχήλου – Κολποσκόπηση, Γυναικολογική Λαπαροσκοπική Χειρουργική - Λαπαροσκόπηση – Υστεροσκόπηση, Έλεγχο υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή (IVF). Σήμερα, συνεργάζεται με τις πιο σύγχρονες ιδιωτικές Γενικές  Γυναικολογικές & Μαιευτικές Κλινικές της Αθήνας, και ιδιαίτερα, με την υπερσύγχρονη Γυναικολογική & Μαιευτική κλινική ΡΕΑ.

Test Γονιμότητας -30%

Αποκτήστε ολοκληρωμένο πακέτο γονιμότητας με
έκπτωση -30% για όλο τον Απρίλιο και Μάιο.

Δείτε περισσότερα

faliro

Αθήνα

Αγ. Αλεξάνδρου 22 & Θέτιδος 18, Παλαιό Φάληρο
Τ. +30 210 98 83 283
F. +30 210 98 83 251

faliro

Σύρος

Μυστρά 4, Ερμούπολη, Σύρος
Τ. +30 22810 88088