Έλεγχος υπογονιμότητας στη γυναίκα

Εάν παρά τις προσπάθειες να μείνετε έγκυος, έχει παρέλθει διάστημα ενός έτους και δεν έχετε καταφέρει να συλλάβετε, θα πρέπει να έχετε κατά νου την πιθανότητα εσείς ή ο σύντροφός σας, ή και οι δύο, να αντιμετωπίζετε προβλήματα υπογονιμότητας.

 Εκεί, αρχίζει η επίσκεψη σε εμάς, στο femina, και τον Γυναικολόγο Μαιευτήρα κ. Βαμβακάρη, για την διερεύνηση κάποιας πιθανής αιτίας.

Ο έλεγχος υπογονιμότητας στη γυναίκα, περιλαμβάνει :

 • Tο ατομικό ιστορικό 
  Ο γιατρός θα συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με την ηλικία εμφάνισης της πρώτης σας περιόδου, την διάρκεια του κύκλου σας, αν έχετε ιστορικό ενδομητρίωσης, φλεγμονών, προηγούμενες εγκυμοσύνες, τυχόν διακοπές κύησης, αποβολές, είδος αντισύλληψης που χρησιμοποιείται, αν παίρνετε φάρμακα, καπνίζετε, εάν πάσχετε από κάποια χρόνια πάθηση, επεμβάσεις που έχετε κάνει, σεξουαλικώς μεταδιδόμενες παθήσες κτλ.
 • Tο οικογενειακό ιστορικό 
  Ο γιατρός ερευνά την κληρονομικότητα που φέρετε από την πλευρά της μητέρας σας, σχετικά με το ιατρικό - γυναικολογικό της ιστορικό, όπως την ηλικία εμμηναρχής / εμμηνόπαυσης, τον αριθμό των παιδιών που απέκτησε, παθήσεις που τυχόν υπήρξαν κτλ.
 • Tη φυσική εξέταση  
  Λαμβάνεται υπόψιν η αναλογία ύψους / βάρους σας, γίνεται τέστ Παπανικολάου, υπερηχογράφημα διακολπικό, εξέταση των μαστών  ( πλήρης δηλ. γυναικολογικός έλεγχος )
 • Συστήνονται πλήρεις μικροβιολογικές εξετάσεις  
  ( γενική αίματος, γενική ούρων, ορμόνες θυρεοειδούς, πλήρης βιοχημικός έλεγχος )
 • Συστήνεται ορμονικός έλεγχος   
  ( προσδιορισμός προγεστερόνης - επιβεβαίωση ότι γίνεται ωορρηξία, προσδιορισμός της προλακτίνης κτλ )
 • 'Αλλες εξετάσεις 
  Ανάλογα την περίπτωση, είναι η λαπαροσκόπηση, η υστεροσκόπηση, το υπερηχογράφημα κτλ. 

Αφού ολοκληρωθει ο έλεγχος της γυναίκας για κάποια πιθανή αιτία υπογονιμότητας, ο κ Βαμβακάρης ενημερώνοντας το ζευγάρι, δίνει τις απαραίτητες κατευθύνσεις για την πορεία της κατάστασης. Αν η γυναίκα δεν παρουσιάζει συγκεκριμένο πρόβλημα με την γονιμότητά της, ακολουθεί ο έλεγχος της γονιμότητας του συντρόφου.

O Γυναικολόγος Μαιευτήρας κ. Γιάννης Βαμβακάρης είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ρώμης “La Sapienza”. Το 2001 στην Μεγάλη Βρετανία έλαβε τον τίτλο του Μαιευτήρα- Χειρουργού - Γυναικολόγου, μετά από την εκπαίδευση του σε μεγάλες γυναικολογικές και Μαιευτικές Κλινικές του Λονδίνου (KINGSTON Hospital, GRAVESEND Hospital, MAYDAY UNIVERSITY Hospital ) από γνωστούς και καταξιωμένους Καθηγητές της Γυναικολογίας - Μαιευτικής. Εξειδικεύτηκε κοντά στον παγκοσμίου φήμης Prof. Kypros Nicolaides, και κατέχει πιστοποίηση από το Fetal Medicine Foundation του Λονδίνου ( KINGS COLLEGE Hospital ) στην Εμβρυομητρική Ιατρική, Μαιευτική και Γυναικολογική υπερηχογραφία, Προγεννητικό έλεγχο Εμβρυική Καρδιολογία. Επίσης, έχει ειδικευτεί και έχει πολυετή εμπειρία, σε τομείς που αφορούν: Παθολογία αιδοίου & τραχήλου – Κολποσκόπηση, Γυναικολογική Λαπαροσκοπική Χειρουργική - Λαπαροσκόπηση – Υστεροσκόπηση, Έλεγχο υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή (IVF). Σήμερα, συνεργάζεται με τις πιο σύγχρονες ιδιωτικές Γενικές  Γυναικολογικές & Μαιευτικές Κλινικές της Αθήνας, και ιδιαίτερα, με την υπερσύγχρονη Γυναικολογική & Μαιευτική κλινική ΡΕΑ.

Test Γονιμότητας -30%

Αποκτήστε ολοκληρωμένο πακέτο γονιμότητας με
έκπτωση -30% για όλο τον Απρίλιο και Μάιο.

Δείτε περισσότερα

faliro

Αθήνα

Αγ. Αλεξάνδρου 22 & Θέτιδος 18, Παλαιό Φάληρο
Τ. +30 210 98 83 283
F. +30 210 98 83 251

faliro

Σύρος

Μυστρά 4, Ερμούπολη, Σύρος
Τ. +30 22810 88088