Σπερματέγχυση

Η σπερματέγχυση, είναι η διαδικασία κατά την οποία, σπερματικό υγρό εγχύεται μέσα στην κοιλότητα της μήτρας, διά μέσω ενός πολύ λεπτού καθετήρα.

Πριν την σπερματέγχυση, προηγείται :

  • εξέταση του σπέρματος (σπερμοδιάγραμμα)
  • καλλιέργεια του σπέρματος
  • ειδική επεξεργασία απομάκρυνσης των νεκρών ή ανώμαλων σπερματοζωαρίων. Επιλέγεται δείγμα σπέρματος με υγιή, καλής κινητικότητας σπερματοζωάρια.

Η σπερματέγχυση πραγματοποιείται σε ημέρα ωορρηξίας της γυναίκας, και προϋποθέτει καλή βατότητα των σαλπίγγων.

Σαν μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί, σε περιπτώσεις:

  • ανωμαλίας στην σύσταση τραχηλικής βλέννας στη γυναίκα
  • διαφόρων ανατομικών ή λειτουργικών προβλημάτων στον άντρα
  • περιπτώσεις, αζωοσπερμίας κτλ.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σπέρμα του συζύγου ή ανάλογα την περίπτωση, σπέρμα ανώνυμου δότη από τράπεζα σπέρματος.

Ο Γυναικολόγος κ Βαμβακάρης, εφαρμόζει τη μέθοδο της σπερματέγχυσης, όπου χρειάζεται να γίνει, μετά από εκτενή συζήτηση με το ζευγάρι και ιδιαίτερα με το σύντροφο της γυναίκας. Είναι πολύ συνηθισμένος στο να λύνει τις απορίες στα ''λεπτά'' αυτά θέματα που σχετίζονται με τον τομέα της υπογονιμότητας, με απλό και προσιτό τρόπο.

O Γυναικολόγος Μαιευτήρας κ. Γιάννης Βαμβακάρης είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ρώμης “La Sapienza”. Το 2001 στην Μεγάλη Βρετανία έλαβε τον τίτλο του Μαιευτήρα- Χειρουργού - Γυναικολόγου, μετά από την εκπαίδευση του σε μεγάλες γυναικολογικές και Μαιευτικές Κλινικές του Λονδίνου (KINGSTON Hospital, GRAVESEND Hospital, MAYDAY UNIVERSITY Hospital ) από γνωστούς και καταξιωμένους Καθηγητές της Γυναικολογίας - Μαιευτικής. Εξειδικεύτηκε κοντά στον παγκοσμίου φήμης Prof. Kypros Nicolaides, και κατέχει πιστοποίηση από το Fetal Medicine Foundation του Λονδίνου ( KINGS COLLEGE Hospital ) στην Εμβρυομητρική Ιατρική, Μαιευτική και Γυναικολογική υπερηχογραφία, Προγεννητικό έλεγχο Εμβρυική Καρδιολογία. Επίσης, έχει ειδικευτεί και έχει πολυετή εμπειρία, σε τομείς που αφορούν: Παθολογία αιδοίου & τραχήλου – Κολποσκόπηση, Γυναικολογική Λαπαροσκοπική Χειρουργική - Λαπαροσκόπηση – Υστεροσκόπηση, Έλεγχο υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή (IVF). Σήμερα, συνεργάζεται με τις πιο σύγχρονες ιδιωτικές Γενικές  Γυναικολογικές & Μαιευτικές Κλινικές της Αθήνας, και ιδιαίτερα, με την υπερσύγχρονη Γυναικολογική & Μαιευτική κλινική ΡΕΑ.

Test Γονιμότητας -30%

Αποκτήστε ολοκληρωμένο πακέτο γονιμότητας με
έκπτωση -30% για όλο τον Απρίλιο και Μάιο.

Δείτε περισσότερα

faliro

Αθήνα

Αγ. Αλεξάνδρου 22 & Θέτιδος 18, Παλαιό Φάληρο
Τ. +30 210 98 83 283
F. +30 210 98 83 251

faliro

Σύρος

Μυστρά 4, Ερμούπολη, Σύρος
Τ. +30 22810 88088