Προγεννητικός Έλεγχος

Η έγκαιρη διάγνωση προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν και να επηρεάσουν τη γέννηση ενός υγιούς παιδιού, χρήζει ύψιστης σημασίας.

Ο προγεννητικός έλεγχος αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τη δημιουργία μιας ασφαλής οικογένειας. Βασικός σκοπός του είναι η πρόληψη και ελαχιστοποίηση σοβαρών παθολογικών καταστάσεων τόσο για τη μητέρα όσο και για το έμβρυο.

Έχετε αποφασίσει πως ήρθε η ώρα να αποκτήσετε οικογένεια; Η διαδικασία ξεκινάει από μια σειρά από απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία του εμβρύου που θα κυοφορήσετε. Η μητρότητα αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές στιγμές στη ζωή της γυναίκας που τις προσφέρει ίσως τη μεγαλύτερη χαρά. Η εγκυμοσύνη πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια φυσιολογική κατάσταση.

Ο μέσος όρος προσπάθειας για μια επιτυχημένη εγκυμοσύνη κυμαίνεται περίπου στους 6 μήνες. Ορισμένα ζευγάρια ενδέχεται να σταθούν τυχερά και να έχουν εγκυμοσύνη από τον πρώτο μήνα, ενώ άλλα να μην έχουν κάποιο επιτυχές αποτέλεσμα ακόμα και μετά από ένα χρόνο. Σε τέτοιες περιπτώσεις καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό ιατρό, προκειμένου να σας παραπέμψει σε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα ελέγχου και θεραπείας υπογονιμότητας.

quote desktop

quote mobile

Πιο συγκεκριμένα, ο προγεννητικός έλεγχος περιλαμβάνει:

 • τον έλεγχο της ομαλής εξέλιξης της κύησης
 • τη διάγνωση σοβαρών ανωμαλιών του εμβρύου
 • την εκτίμηση και διάγνωση πιθανών γενετικών βλαβών
 • τη διάγνωση χρωμοσωματικών ανωμαλιών
 • τη διάγνωση γενετικών νοσημάτων

Οι εξετάσεις που περιλαμβάνει ο προγεννητικός έλεγχος συστήνονται από τον εξειδικευμένο γυναικολόγο. Σε περίπτωση που μείνετε έγκυος χωρίς να έχετε προβεί προηγουμένως σε προγεννητικό έλεγχο δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Οι πρώτες εξετάσεις που θα σας παραπέμψει να κάνετε ο γυναικολόγος θα είναι αυτές.

Τι εξετάσεις περιλαμβάνει ο προγεννητικός έλεγχος;

Ο προγεννητικός έλεγχος χωρίζεται σε μη επεμβατικός και επεμβατικός. Πιο αναλυτικά, οι εξετάσεις που περιλαμβάνει ο προγεννητικός έλεγχος είναι οι ακόλουθες:

Μη επεμβατικός έλεγχος:

Επεμβατικός Έλεγχος:

Ο προγεννητικός έλεγχος μέσα από ένα σύνολο εξετάσεων, σας παρέχει σημαντικές πληροφορίες για το ενδεχόμενο, να πάσχει το μωρό σας από κάποια συγγενή ασθένεια.

Ο προγεννητικός έλεγχος συνιστάται :

 • σε γυναίκες 35 ετών και άνω, καθώς ο κίνδυνος γέννησης παιδιού με χρωμοσωμική ανωμαλία αυξάνεται με την πάροδο της ηλικίας, χωρίς αυτό να είναι απόλυτο
 • σε έγκυες που προσβλήθηκαν κατά την διάρκεια της κύησης από τοξόπλασμα ή ερυθρά, ή κάποια άλλη λοίμωξη, που είναι γνωστό ότι μπορεί να βλάψει το έμβρυο
 • σε έγκυες με παλιότερο ιστορικό, τριών ή περισσοτέρων αποβολών
 • σε ζευγάρια με οικογενειακό ιστορικό γενετικής νόσου ή φορείς συγκεκριμένης νόσου
 • σε ζευγάρια που στο παρελθόν απέκτησαν παιδί με διαγνωσμένη συγγενή πάθηση

Το Γυναικολογικό Μαιευτικό κέντρο Feminacare δραστηριοποιείται στον προγεννητικό έλεγχο από την ίδρυσή του και το μεγαλύτερο της έργο εντάσσεται στον τομέα αυτό. Είναι ένα σύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο ιατρείο που αποτελεί εγγύηση για μία ομαλή εγκυμοσύνη και για την γέννηση ενός υγιέστατου μωρού. Στο Femina, το ιατρικό προσωπικό και ειδικότερα ο Γυναικολόγος Μαιευτήρας κ Γιάννης Βαμβακάρης προσφέρει με φροντίδα και σε ύψιστη ποιότητα κάθε είδους ιατρική υπηρεσία στις μέλλουσες μανούλες. Bρισκόμαστε πάντα δίπλα σας και μπορούμε να καλύψουμε ολες τις ανάγκες μιας μέλλουσας μητέρας, παρέχοντας ολοκληρωμένη ιατρική φροντίδα και στήριξη.

326084

Ο επιστημονικός διευθυντής του κέντρου, Γυναικολόγος Μαιευτήρας, κ Βαμβακάρης, έχει εξειδικευτεί στον Προγεννητικό έλεγχο και κατέχει ειδική πιστοποίηση τόσο, για την μη επεμβατική όσο, και για την επεμβατική διερεύνηση των θεμάτων που άπτονται της υγείας του νεογνού, αλλά, και την ασφάλεια της υποψήφιας μητέρας, στο επεμβατικό κομμάτι. Ο κ. Γιάννης Βαμβακάρης, είναι εξειδικευμένος με:

 • εκπαίδευση κοντά στον παγκοσμίου φήμης Prof. Kypros Nicolaides,
 • πιστοποίηση από το Fetal Medicine Foundation του Λονδίνου ( KINGS COLLEGE Hospital ) 
 • πολυετή εμπειρία σε όλους τους τομείς της Γυναικολογίας και Μαιευτικής.

O κ. Βαμβακάρης σας αναλαμβάνει προσωπικά σε όλα τα στάδια της εγκυμοσύνης παρέχοντας στο εξελιγμένο Γυναικολογικό Μαιευτικό κέντρο femina τη δυνατότητα κάθε είδους ιατρική εξέταση και έλεγχο. Ο γιατρός θα είναι δίπλα σας με την μεγάλη εμπειρία του και τις γνώσεις του, από την αρχή μέχρι το τέλος, για σας βοηθήσει να γίνετε μανούλα! Πλήθος γυναικών εμπιστεύηκαν τον Dr. Βαμβακάρη και έφεραν στον κόσμο τα υγιέστατα μωρά τους.

Ελπίζουμε πως οι πληροφορίες αυτές θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες ώστε να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε το όμορφο ταξίδι της εγκυμοσύνης με ασφάλεια και ένα θετικό τεστ κύησης.

Σχετικά Άρθρα

cta mobile

cta desktop

O Γυναικολόγος Μαιευτήρας κ. Γιάννης Βαμβακάρης είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ρώμης “La Sapienza”. Το 2001 στην Μεγάλη Βρετανία έλαβε τον τίτλο του Μαιευτήρα- Χειρουργού - Γυναικολόγου, μετά από την εκπαίδευση του σε μεγάλες γυναικολογικές και Μαιευτικές Κλινικές του Λονδίνου (KINGSTON Hospital, GRAVESEND Hospital, MAYDAY UNIVERSITY Hospital ) από γνωστούς και καταξιωμένους Καθηγητές της Γυναικολογίας - Μαιευτικής. Εξειδικεύτηκε κοντά στον παγκοσμίου φήμης Prof. Kypros Nicolaides, και κατέχει πιστοποίηση από το Fetal Medicine Foundation του Λονδίνου ( KINGS COLLEGE Hospital ) στην Εμβρυομητρική Ιατρική, Μαιευτική και Γυναικολογική υπερηχογραφία, Προγεννητικό έλεγχο Εμβρυική Καρδιολογία. Επίσης, έχει ειδικευτεί και έχει πολυετή εμπειρία, σε τομείς που αφορούν: Παθολογία αιδοίου & τραχήλου – Κολποσκόπηση, Γυναικολογική Λαπαροσκοπική Χειρουργική - Λαπαροσκόπηση – Υστεροσκόπηση, Έλεγχο υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή (IVF). Σήμερα, συνεργάζεται με τις πιο σύγχρονες ιδιωτικές Γενικές  Γυναικολογικές & Μαιευτικές Κλινικές της Αθήνας, και ιδιαίτερα, με την υπερσύγχρονη Γυναικολογική & Μαιευτική κλινική ΡΕΑ.

Μήνας Γονιμότητας

Αποκτήστε ολοκληρωμένο πακέτο γονιμότητας με
έκπτωση -30% για όλο τον Απρίλιο.

Δείτε περισσότερα

faliro

Αθήνα

Αγ. Αλεξάνδρου 22 & Θέτιδος 18, Παλαιό Φάληρο
Τ. +30 210 98 83 283
F. +30 210 98 83 251

faliro

Σύρος

Μυστρά 4, Ερμούπολη, Σύρος
Τ. +30 22810 88088