Αυχενική διαφάνεια

Η αυχενική διαφάνεια, είναι η μέτρηση του πάχους του δέρματος, του αυχένα του εμβρύου.

Έχει παρατηρηθεί ότι η παράμετρος αυτή, είναι καθοριστικός παράγοντας για την υγεία του εμβρύου. Συνδέεται με το σύνδρομο Down, καρδιακές παθήσεις, διάφορα γεννετικά σύνδρομα.

  • πραγματοποιείται μεταξύ 11ης - 13ης εβδομάδας της κύησης
  • περιλαμβάνει περαιτέρω μετρήσεις  ( ρινικό, φλεβώδη πόρο, σωματομετρία του εμβρύου, μέτρηση της τριγλώχινος βαλβίδος της καρδιάς, έλεγχος του κεντρικού νευρικού συστήματος και της σπονδυλικής στήλης και γενικός έλεγχος της ανατομίας του εμβρύου ), τον  έλεγχο των μητριαίων αρτηριών και του πλακούντα της κύησης. 

Όλες αυτές οι μετρήσεις, μαζί με τον αιματολογικό έλεγχο PAPP-A και την ηλικία της μητέρας, συνυπολογίζονται, για να μας καθησυχάσουν σχετικά με την υγεία του εμβρύου και της κύησης.

cta desktop

 

cta mobile

O Γυναικολόγος Μαιευτήρας κ. Γιάννης Βαμβακάρης είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ρώμης “La Sapienza”. Το 2001 στην Μεγάλη Βρετανία έλαβε τον τίτλο του Μαιευτήρα- Χειρουργού - Γυναικολόγου, μετά από την εκπαίδευση του σε μεγάλες γυναικολογικές και Μαιευτικές Κλινικές του Λονδίνου (KINGSTON Hospital, GRAVESEND Hospital, MAYDAY UNIVERSITY Hospital ) από γνωστούς και καταξιωμένους Καθηγητές της Γυναικολογίας - Μαιευτικής. Εξειδικεύτηκε κοντά στον παγκοσμίου φήμης Prof. Kypros Nicolaides, και κατέχει πιστοποίηση από το Fetal Medicine Foundation του Λονδίνου ( KINGS COLLEGE Hospital ) στην Εμβρυομητρική Ιατρική, Μαιευτική και Γυναικολογική υπερηχογραφία, Προγεννητικό έλεγχο Εμβρυική Καρδιολογία. Επίσης, έχει ειδικευτεί και έχει πολυετή εμπειρία, σε τομείς που αφορούν: Παθολογία αιδοίου & τραχήλου – Κολποσκόπηση, Γυναικολογική Λαπαροσκοπική Χειρουργική - Λαπαροσκόπηση – Υστεροσκόπηση, Έλεγχο υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή (IVF). Σήμερα, συνεργάζεται με τις πιο σύγχρονες ιδιωτικές Γενικές  Γυναικολογικές & Μαιευτικές Κλινικές της Αθήνας, και ιδιαίτερα, με την υπερσύγχρονη Γυναικολογική & Μαιευτική κλινική ΡΕΑ.

Test Γονιμότητας -30%

Αποκτήστε ολοκληρωμένο πακέτο γονιμότητας με
έκπτωση -30% για όλο τον Απρίλιο και Μάιο.

Δείτε περισσότερα

faliro

Αθήνα

Αγ. Αλεξάνδρου 22 & Θέτιδος 18, Παλαιό Φάληρο
Τ. +30 210 98 83 283
F. +30 210 98 83 251

faliro

Σύρος

Μυστρά 4, Ερμούπολη, Σύρος
Τ. +30 22810 88088