ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ
Όνειρό σας είναι να γίνεται μαμά… επιθυμείτε να κρατήσετε στην αγκαλιά σας το δικό σας μωρό… Προετοιμαστείτε για αυτό «το ταξίδι», αξίζει…
1ο τρίμηνο εγκυμοσύνης (0 – 12 εβδομάδες)
2ο τρίμηνο εγκυμοσύνης (12 – 27 εβδομάδες)
3ο τρίμηνο εγκυμοσύνης (28 – 40 εβδομάδες)
Η περίοδος της εγκυμοσύνης σας, ολοκληρώνεται με τον τοκετό και την γέννηση του μωρού.
ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
Στα πλαίσια του προγεννητικού ελέγχου, γίνονται οπωσδήποτε αιματολογικές εξετάσεις.
Η αυχενική διαφάνεια, είναι η μέτρηση του πάχους του δέρματος, του αυχένα του εμβρύου.
Η αμνιοπαρακέντηση είναι μία διαγνωστική επεμβατική εξέταση -πολύ σημαντική- που γίνεται για την ανίχνευση τυχόν χρωμοσωματικών ανωμαλιών του εμβρύου
Ο έλεγχος για προεκλαμψία – μία επικίνδυνη κατάσταση για τη μητέρα και το έμβρυο – σχετίζεται με αύξηση της αρτηριακής πίεσης της μητέρας, και γίνεται από νωρίς.
Ο πρόωρος τοκετός εξαρτάται ως επί τω πλείστον, από τον τράχηλο της μήτρας της εγκύου.
Πρόκειται για μία εξέταση μεγαλύτερου εύρους, ανιχνεύει πάνω από 120 σύνδρομα – νοσήματα
ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ
Ασθένειες, χρόνια προβλήματα, τραυματισμοί αλλά και ο τρόπος ζωής είναι κάποιοι μόνο από τους παράγοντες που εμπλέκονται στα αίτια της ανδρικής υπογονιμότητας.
Εάν παρά τις προσπάθειες να μείνετε έγκυος, έχει παρέλθει διάστημα ενός έτους και δεν έχετε καταφέρει να συλλάβετε, θα πρέπει να έχετε κατά νου την πιθανότητα εσείς ή ο σύντροφός σας, ή και οι δύο, να αντιμετωπίζετε προβλήματα υπογονιμότητας.
Δίπλα σας σε όλα τα στάδια της διαδικασίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης, μέχρι την επίτευξη του επιθυμητού, τη γέννηση ενός ή περισσοτέρων υγιέστατων μωρών!
Η μέθοδος αυτή της εξωσωματικής γονιμοποίησης, εφαρμόζεται συνήθως, σε γυναίκες άνω των 40 ετών που ακόμα και μετά την λήψη ορμονικών φαρμάκων για την διέγερση των ωοθηκών, δεν έχει καταστεί εφικτό να παράγουν παραπάνω από ένα ωάριο.
Η διαδικασία κατά την οποία, σπερματικό υγρό εγχύεται μέσα στην κοιλότητα της μήτρας, διά μέσω ενός πολύ λεπτού καθετήρα.
Μία διαδικασία συλλογής και κατάψυξης των ωαρίων της γυναίκας τα οποία, θα της χρησιμεύσουν «σαν εφεδρεία» στο μέλλον, αν θελήσει να επιχειρήσει τη γονιμοποίησή τους, για να επιτύχει εγκυμοσύνη.
ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
Σύγχρονες εξετάσεις για τη διάγνωση και τη θεραπεία πολλών παθολογικών καταστάσεων του γεννητικού συστήματος της γυναίκας.
Η κολποσκόπηση είναι μία πιό λεπτομερής εξέταση του κόλπου, του τραχήλου της μήτρας και της εξωτερικής επιφάνειας του αιδοίου.
Το τέστ Παπανικολάου (τέστ Παπ) είναι μία σημαντικότατη εξέταση, η οποία, κυριολεκτικά «σώζει ζωές».
Το γυναικολογικό υπερηχογράφημα, είναι μία εξέταση σχεδόν ρουτίνας, για την εκτίμηση της υγείας του γεννητικού συστήματος της γυναίκας.
Η εξέταση του μαστού γίνεται για να αποκλειστεί η ύπαρξη κάποιου ογκιδίου ή μαστίτιδα.
ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
Με τον όρο παθολογία του τραχήλου, εννοούνται οι καλοήθεις αλλά, και, κακοήθεις αλλοιώσεις που εντοπίζονται στον τράχηλο της μήτρας.
Η ενδομητρίωση, είναι μία κατάσταση η οποία χαρακτηρίζεται από παρουσία περιοχών – εστιών, ειδικών αλλοιώσεων λόγω, συσσώρευσης κυττάρων που προέρχονται από τη μήτρα.
Ο όρος πολυκυστικές ωοθήκες, χρησιμοποιείται για να περιγράψει μία «κατάσταση» στη μία ή στις δύο ωοθήκες, η οποία, συνδέεται με διαταραχές της περιόδου και αύξηση του επιπέδου των ανδρογόνων.
Τα ινομυώματα είναι καλοήθη μορφώματα τα οποία εντοπίζονται στο τοίχωμα της μήτρας.
ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ
Η κλιμακτήριος είναι μία φυσιολογική φάση στην ζωή της γυναίκας, με μικρές σταδιακές αλλαγές…
Η εμμηνόπαυση είναι μία φυσιολογική κατάσταση στην οποία, εγκαθίσταται μόνιμη διακοπή της λειτουργίας των ωοθηκών, με αποτέλεσμα την απουσία εμμήνου ρήσεως.